Based in Peru, Llama Urban Design celebrates a sustainable approach to contemporary architecture. Located in an Ontario woodland valley, “Bridgehouse” presents an innovative creation of residential space in a natural reserve.

For the creation of the ‘Bridgehouse’ residence, the studio connected two mounds of earth with local timber creating a trapeze-shaped bridge structure, allowing the natural environment to exist untouched underneath. As the architects explain, the home “sits across the steepest part of the slope, drawing a 38-metre-long horizontal line that acts as a counterpoint to the landscape.” Llama Urban Design has implemented an open-plan layout with a core living and dining space, flooded with natural light through panoramic glass walls. You can access the residence from both side of the bridge, and metal staircases connect to the roof deck.

 

All Rights Reserved to Llama Urban Design

Related Post