LABYRINTH

Belgian studio Gijs Van Vaerenbergh is a collaborative team of Belgian architects and artists. They has designed and constructed a massive labyrinth in the central square of a former coal mine in Genk, Belgium. The sculpture uses 186 tons of steel and consists of a kilometer maze of corridors with walls as high as 5 meters.

“A series of Boolean transformations create spaces and perspectives that reinterpret the traditional Labyrinth is a sculptural installation that focuses on the experience of space,” said the studio. “These Boolean transformations convert the walk through the labyrinth into a sequence of spatial and sculptural experiences,” said Gijs Van Vaerenbergh. “At the same time, the cutouts function as ‘frames’ to the labyrinth. Seen from some certain perspectives, the cut-outs are fragmentary, whereas from other viewpoints the entire cut-out shape is unveiled.”

All Rights Reserved to Gijs Van Vaerenbergh

(via dezeen)

Related Post

Back to Top
%d bloggers like this: