The Californian studio Faulkner Architects recently designed a three-bedroom home, taking in consideration the landscape, the climate and prior uses of the site. The ecological structure is shaded by a collection of ancient oaks.

Built on an eight-acre slope, the orientation of the new residence was determined by the position of mature oak trees and the hearth of the house that originally occupied the site. In its new iteration, the large fireplace of the previous dwelling has been wrapped in concrete — becoming a structural load bearer, and an aesthetic testimony to what came before. The property is clad in a steel designed to weather softly with the rain. Windows break up this powerful exterior, walls of glass opening onto the woodland.

 

All Rights Reserved to Faulkner Architects

(via ignant)

Related Post