SEONGSAN-DONG MIX-USE

A Round Architects is a Seoul-based architecture practice; they believe that carefully contemplated architecture can move people’s heart. They recently realized Seongsan-Dong Mix-use, a four-storey residential home located in Seongsan-dong, in the Mapo-gu district of South Korea’s capital city, Seoul. The project was created with regard to the narrow surrounding streets and neighboring houses, which offer limited space and privacy.

A long moveable wall made from wooden panels faces out to the narrow alley, it provides a flexible solution to a lack of space. Inside, there are three different levels of space: the kitchen is located at the lower point, then two stairs higher is the dining area and sitting room, and higher again is the living room. The idea of having multiple spaces on the same floor came about with consideration to the children living in the house: according to the architects, it was important to have semi-differentiated levels so that there are more areas for the inhabitants to enjoy.

“We consider material presence, structural logic, composition, resonance, spatiality, and function” explain A Round Architects. “We believe that carefully contemplated architecture can move people’s heart. We devote in making ceaseless effort to create objects [and] architecture for humans; for surroundings”.

 

All Rights reserved to A Round Architects

Related Post

Back to Top
%d bloggers like this: