THE WINDOW HOUSE

Located next to a reserved forest land in Kuala Lumpur, the Window House is a project that explores the relationship between outdoor and indoor, between material and landscape, between people and window. Through the manipulation of windows, this house provokes our curiosity to look out or to look into.

Malaysian firm Formzero main task was to connect the client – a family of four – with the outside world whilst maximizing indoor space. Lee Cherng Yih, from Formzero, asked himself “how can we design a house that can keep windows open all the time?”. The answer was to cover the house in a concrete shell which provided the client with privacy, and acted as an incubator to trap heat inside. The angular shell is one of the most striking aspects of the building: the shell is shrink in the front, before opening up to frame views of the forest at the back of the house.

To know more visit Formzero website!

 

All Rights Reserved to Formzero

Related Post

Back to Top
%d bloggers like this: