A ZEN HOUSE

“The perfect house should offer a safe space to relax and the atmosphere to leave the daily worries outside.” Architects from the Vietnamese studio HA took these words to design a monastery-inspired home, called the Zen House.

The house was commissioned by a Buddhist family, they wanted a quiet sanctuary, separated from the crowded city streets. The space is organized around the central living room. The change of light and shadows at different parts of the day make the house vital in its peace. It was important for the architects that the space stays “natural and rustic”, so they used raw materials like bare wood, plain white tiles and concrete. The architects describe it as a place where everyone “will see each other, listen to each other, and think of others.”

All Rights Reserved to Studio HA

All images © Quang Tran

via contemporist

Back to Top
%d bloggers like this: