MA OF WIND

Ryuichi Ashizawa Architects created in 2011 this house for a couple and their children, it’s located in the southwest of the Shuri Castle in Okinawa, Japan. The area is known for its strong solar radiation and its typhoons. While the large eave provides shadow, a net covered with plants set from the ground up to the roof provides additional shadow and privacy for the inhabitants, during the colder months, sunlight can still enter the space through the leaves. The first floor is raised about 3 feet from the ground for natural ventilation, a natural wind passes through the space beneath the floor between the first and the ground level. There is also the possibility that the living space can be converted in a cafe, this same space was planned with flexibility in mind, being independent of the remaining spaces, to create a rich living environment while adapting to climate conditions of the region. The hot summer breezes are chilled by a garden pond.

More about the project here!

All Rights Reserved to Ryuichi Ashizawa Architects

All Images ©  Kaori Ichikawa

Back to Top
%d bloggers like this: