SHOEBOX

Designed from the inside out, ShoeBox was a former car garage, which Barbara Appolloni Arquitecta transformed into a new minimalist apartment in Barcelona, Spain. On the plot, measuring 3.60m x 10m, the original construction has been reinforced with more than 200 tons of concrete poured on site, turning the garage into a more robust residential structure.

Architecture becomes part of the interior decoration, resulting in a series of beautifully contemporary living spaces. The careful selection of materials offers a palette where concrete is combined with chestnut wood, stainless steel, carrara marble and glass, resulting in a space that is both welcoming and sophisticated. The pieces also relate to the setting, with Sabine Marceli’s round mirror and satin sofa chosen to match Barcelona’s rusty red colored rooftops. From this cozy and intimate living space, residents can also enjoy a view of the surrounding vegetation and the urban environment below.

Photography by Christopher Stark

C

via designboom

Back to Top
%d bloggers like this: