T HOUSE

T House is a 2017 project by Vietnamese architecture studio Kientruc Opreviously on WeVux. The studio renovated the old house in Ho Chi Minh City, transforming it into a house restaurant.

Kientruc O redesigned the 161-square-metre building to connect the house with the garden and to provide a dining area for customers. Plant fronds press up against abstract geometric pattern of alternating frosted, clear and channelled glass panels, with branches poking through frames left empty. The walls of the building that face the planted areas are glazed in a corresponding pattern, but with only clear glass panels. The grid design provides interest for passerbys while the property remains screened by the frosted glass and leaves. On the other side of the wall residents and customers have unimpeded views of the greenery. “Our focus when shaping this space was to create an environment that provoke emotional interactions with the architecture,” said studio founder Đàm Vũ. “The concept embodied the free and limitless character of space resulting in a humble and provocative sense of spatial purposes hinting toward the center of architecture being the subtle personal connection between the occupants, planters, furniture, and the garden”.

Dark wooden dining tables and chairs placed in front of the windows look out in to the leafy garden. The curved garden wall screens a decked area with more seating, surrounded by vegetation on all sides. The interior and exterior have all been painted a uniform white, providing a minimalist blank canvas for the dark wood furniture and plants. A curved staircase leads up to the second floor with a cutaway forming a balcony overlooking the ground floor and the garden. A large table for group dining occupies the main space, a double height volume that opens to the underside of the original gabled roof.

v

All Rights reserved to Kientruc O

Photography by Hiroyuki Oki.

via dezeen

Back to Top
%d bloggers like this: