CLIMBING PARK

Unarchitecte is a Chinese architectural practice that recently designed a 5000 sqm climbing park for the School Affiliated to Luofu Mountain Chinese Classics Institute in Guangdong province, China.

Inside of the school, hundreds of evergreen trees flourish in a tiny valley. A forest can become a place for children to return to nature, to explore and to think, to sweat and to sit. In order to build a climbing system, unarchitecte connected all the trees in the valley by hundreds of diverse white triangle nets to constitute a combination of various topological folding surfaces like a “white sea” for children to swim carefree.

No tree was cut down during the construction except those already withered. In the basic climbing system, every side of triangle nets is fixed on a tree by solid steel wire ropes with sleepers in order to protect the plants. When the gap between boles was too wide or the bole was not strong enough, columns were set to serve as a supplemental support posts. To some extent, the whole forest is a unit, with a second safety net under the higher system.

 

All Rights Reserved to unarchitecte

Images by Zhang Hetian

(via domus)

Related Post

Back to Top
%d bloggers like this: